Tesztelje vállalkozása innovációs teljesítményét, felkészültségét!

Innovációs felmérés a regionális vállalkozások fejlődéséért

Az innováció manapság minden vállalkozás életében jelen van a folyamatosan változó környezet, és az abból származó kihívások eredményeképp. Ahhoz, hogy egy cég növekedhessen, új termékek, szolgáltatások, eljárások, folyamatok, üzleti modellek születhessenek, mindenhol szükség van az innovációra.

Ha Ön is úgy érzi, hogy a fent leírtak igazak vállalkozására, ajánljuk, vegyen részt ingyenes innovációs felmérésünkben! Hogy ebből milyen előnyei származhatnak, és milyen tapasztalatokat szereztek eddigi résztvevőink, az is kiderül az alábbi rövid ismertetőből.  

Erős és gyenge pontok

Az Enterprise Europe Network INNO-HUN projektje keretében elérhető innovációs teljesítmény felmérés segít meghatározni a vállalkozásában zajló innovációs folyamatok erős és gyenge pontjait. A kérdőív segítségével beazonosíthatók azok a területek, ahol változtatásra, fejlesztésre lehet szükség annak érdekében, hogy minél jobban érvényesüljenek az innováció pozitív gazdasági hatásai. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - különböző módszereket alkalmazva – ezen a területen is díjmentesen támogatja az érdeklődő cégeket.

"Számunkra világossá vált, hogy innováció tekintetében hol helyezkedünk el a versenytársakhoz képest... A felmérés részletesen rávilágított arra, mely területekre szükséges több figyelmet fordítanunk” - Bogdanovics Dóra, Rose Kft.

Nemzetközi összehasonlító elemzés

A 2021-ben záruló INNO-HUN projekt révén, talán idén van utoljára lehetőség díjmentesen igénybe venni ezt a több száz euró piaci értékű felmérést, mely az IMP3rove Academy közreműködésével nemzetközi összehasonlító elemzést is nyújt a vállalkozásoknak. A felmérés során kiderül, hogy hogyan teljesít vállalkozása az innováció menedzsment különböző területein, nagyszámú adattal alátámasztva az eredményeket. A közös munka számos eleme a vállalkozása fejlődését szolgálja:

  • a konzultációval egybekötött kérdőív kitöltése képet nyújt az innováció menedzsment öt meghatározó területéről, és új megvilágításba helyezi cége folyamatait;
  • az IMP3rove felmérés által generált értékelés és nemzetközi összehasonlítás (benchmarking jelentés) az Ön által meghatározott korú és méretű versenytársakat, ágazatot, valamint piacokat veszi figyelembe;
  • tanácsadóink által elkészített néhány oldalas akcióterv a jelentés elemzését és a fejlesztendő területekre vonatkozó javaslatokat tartalmazza;
  • a javaslatok megvalósításához kapcsolódó elméleti ismeretanyagokat, illetve a területen szakértő tanácsadó ajánlását is tartalmazza az Önnek megküldött anyagunk.

Hasznukra vált a felmérés

Nemrégiben a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel és a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (MDDÜ) együttműködve három olyan regionális cég felmérését is elvégezték a CSMKIK tanácsadói, amelyek az MDDÜ által indított Ruhaipari Gyártó Mentorprogramjában részt vettek. Mindhárom cég nemzetközi viszonylatban is több aspektusból meghaladja az ágazatvezető növekedési bajnokok szintjét, ami büszkeségre adhat okot, és további fejlesztéseik fontos alapjául szolgálhat. Az értékelésekből az is kiderült, hogy az innovációs eredmények pénzügyi nyomon követesére vonatkozóan elmaradás jellemző a nemzetközi tapasztalatokkal összevetve – ahogyan ez országos szinten is tapasztalható, miután erre a nemzeti szabályozás által nincsenek kötelezve a magyar vállalkozások.

A felmérést követően több pozitív visszajelzést is kaptunk a résztvevő cégektől:

  • „Mindig fontosnak tartottuk az olyan módszereket, melyek segítenek a vállalkozásunkra külső szemmel tekinteni, hiszen ez saját tapasztalatok alapján, mindig más, mint ahogy belülről látjuk a munkásságunkat. Szívesen megismételnénk a felmérést 1-2 év múlva, hogy képet kapjunk arról, mennyire sikerül megvalósítani a javaslatokat, milyen irányba fejlődik majd a vállalkozásunk.” – Hatos Zoltán, Unicon Zrt.

  • „Jó pozitív megerősítést kapni arról, mely területeken érünk el nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredményeket. Azokon a területeken, amelyeken pedig a felmérés szerint elmaradásunk van, már el is kezdtünk dolgozni.” – Szőkéné Vörös Rozália, Amazon Kft.

  • „A vállalat életében a felmérés megvilágította az utat, amin haladunk, hogy az jó és rendben van, viszont a haladásunk lassú, ezért célszerűbb felállítanunk projekt ütemterveket melyekben a projektek időtartalma is rögzítve van, így biztosabb lesz a vállalat fejlődése az innováció területén. …. Örülök, hogy az innovációs felmérésen túl megismerhettem az Enterprise Europe Network egyéb szolgáltatásait is, és szeretnék is élni az általuk nyújtott lehetőségekkel.” – Bogdanovics Dóra, Rose Kft.

További információkért lépjen kapcsolatba velünk az inno@csmkik.hu e-mail címen!